Politik fra rødderne

De små skridts politik

Forhandlinger om finansloven handler udelukkende om to procent af statens budget. De øvrige 98 procent holdes bevidst udenfor. For succes skal ikke måles i kroner og ører, men i politisk signalværdi.

 finanslov

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Det var med et ansigt som en pokerspiller, at finansminister Bjarne Corydon (S) i sidste uge fremlagde regeringens bud på næste års finanslov. Han stod med udspillet til efterårets langstrakte forhandlinger. Og med den samlede politiske presse foran sig skal ens mimik ikke afsløre, hvilke stik man anser for sikre, og hvilke man har tænkt sig at ofre for til sidst at hive sejren hjem.

Corydon valgte offensivt at starte med en trumf. Selv om journalisterne med en tørt smil blev advaret om de mange tal, han ville præsentere dem for, så var tallene af mindre betydning. Politisk set handlede udspillet først og fremmest om værdier.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57