Kommunen.dk
MENU
Langt størstedelen af eleverne på Al-Hikma har irakisk baggrund, men skolen går målrettet efter at ansætte etnisk danske lærere.
Foto: Kasper Palsnov
Langt størstedelen af eleverne på Al-Hikma har irakisk baggrund, men skolen går målrettet efter at ansætte etnisk danske lærere. Foto: Kasper Palsnov

De skal først og fremmest være elever

De skal først og fremmest være elever

Mens de tosprogede elever i landets folkeskoler generelt klarer sig langt dårligere end deres etnisk danske kammerater, så har en række etniske friskoler stor succes med at hæve elevernes karaktergennemsnit og få dem videre i uddannelsessystemet. Kommunen har besøgt Al-Hikma Skolen i København.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

‘Kroppen’ står der med store bogstaver skrevet henover tavlen hos 1.-klassen, der netop har sat sig til rette rundt-om de fire borde i klasselokalet. Lige nedenunder står ordet skrevet igen – denne gang på arabisk.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.