Politik fra rødderne
Mere inklusion i folkeskolen er en dårlig idé, mener 89 procent af de adspurgte med en husstandsindkomst på over 700.000 kroner årlig. Det betyder ikke nødvendigvis, at den øvre middelklasse ikke går ind for inklusion, mener Frank Skov, analysechef hos Cevea, der i stedet peger på de massive nedskæringer på folkeskoleområdet som den store synder. Foto: Thomas Borberg / Polfoto

De rige vil ikke inkludere

Højindkomstfamilier støtter langt mindre end andre befolkningsgrupper, at flere børn inkluderes i folkeskolen. Medierne, kommunerne, folkeskolen og Christiansborg-politikerne får skylden.

 inklusion

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

De slår. De sparker. De mobber. Og de andre børn vil ikke sidde ved siden af dem. Historierne om de såkaldte inklusionsbørn er mange, og meget få er positive.

- Det er de dårlige historier, der er dominerende. Det er dem, jeg husker, siger De Radikales skoleordfører Marianne Jelved, som mener, at især medierne har et ansvar for, at de højtlønnede ikke bakker op om den øgede inklusion:

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Det er der desværre ikke noget nyt i. Det skal vi arbejde med, at give alle børn en chance i stedet for at ekskludere dem. Folk skal lære at forstå, acceptere og give plads til børn der er lidt anderledes end de fleste. I sidste ende vil det gavne os alle.

Holger Gorm Petersen, 4. okt 2015


Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57