Politik fra rødderne

Data er guld

Teknologien er moden til at kapitalisere på alle de offentlige datasæt, der ligger hengemt i arkiverne. Flere undersøgelser viser, at både kommuner og erhvervsliv kan hente milliarder af kroner, hvis de offentlige data bliver sat fri.

 it

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Dækningsprocenten på københavnske parkeringspladser lyder ikke synderligt stimulerende på kreativiteten. Oplysningerne lå også hengemt i et arkiv og blev kun opdateret et par gange om året og brugt som grundlag for politiske beslutninger. Men snart vil de blive brugt flere gange i timen.   

Data om de københavnske parkeringsforhold danner grundlag for en iPhone-app, der kan fortælle brugeren, hvor i nærheden der er størst sandsynlighed for at finde en ledig parkeringsplads. Brugeren får hjælp til at finde en parkeringsplads. Kommunen får lettet trafikken, og udviklerne af app’en kan sikkert tjene en skilling.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57