Politik fra rødderne

Dårlige resultater skal ikke blive argument for ikke at anbringe

En ny SFI-undersøgelse tyder på, at anbringelser ikke løfter udsatte børn. Men konklusionerne skal tolkes med forsigtighed, og de kan ikke bruges som undskyldning for at anbringe færre børn, understreger programleder Tine Egelund.

 evidens

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Det har en række negative konsekvenser at være anbragt som barn.  Tidligere anbragte børn har senere i livet et dårligere helbred, lavere uddannelse og er mere kriminelle end andre børn fra samme vilkår, som ikke har været anbragt uden for hjemmet.

Det er den korte sammenfatning af en ny undersøgelse fra Det Nationale Center for Velfærdsforskning (SFI). En konklusion der skriver sig direkte ind i den verserende debat om, hvordan kommunerne skal prioritere på området for udsatte børn for at få sat en stopper for de stigende udgifter. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57