Politik fra rødderne

Dårlig it-udnyttelse koster dyrt

Mangelfuld kommunikation om patientforløb har konsekvenser for borgere såvel som kommunal økonomi, mener DANSK IT, der med ny rapport opfordrer til fælles handling fra stat, region og kommuner.

 it

Af Benjamin Holst | [email protected]

Lægeattester, hjemsendelse af patienter og fødselsanmeldelser er blot nogle af de områder, hvor digitalisering og fælles retningslinjer på tværs af stat, region og kommune vil kunne skabe bedre sammenhæng i patientforløbet – og derved spare kommunerne store ressourcer. Derfor er der brug for handling, lyder det fra brancheorganisationen DANSK IT (DIT), der netop har udsendt en rapport, som bl.a. efterlyser fælles forpligtende aftaler:

”I dag har vi en skøn blanding af digitale kanaler, papir, fax og telefon. Det er omkostningskrævende. Ved fuld digital behandling kan man gentænke sine arbejdsprocesser og bliver meget mere effektiv,” siger Rambøll-konsulent Peter Holbech fra arbejdsgruppen bag rapporten.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57