Politik fra rødderne

Danskerne vil gerne vaske tøj i halvbeskidt vand

Ny undersøgelse viser, at borgerne er positive over sekundavandsløsninger i boligerne. Og det er nødvendigt, for presset på ressourcerne bliver kun større i fremtiden

 ressourcekrise

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

I Danmark er vi vant til, at alt vand i vores bolig er af så god kvalitet, at det kan drikkes. Men det stigende pres på drikkevandsressourcen betyder, at flere og flere vandboringer bliver lukket, og at vi ikke altid vil have mulighed for at bruge rent drikkevand til alle formål.
Og borgerne bakker op om alternative løsninger. En ny undersøgelse viser, at danskerne er helt indstillede på at bo i en bolig, hvor de fx skal vaske tøj i vand, som ikke er af drikkevandskvalitet.

- Der er en meget stor opbakning til, at man udvikler nye boliger med sekundavand-installationer – og det kan næsten ikke gå hurtigt nok, siger lektor ved Aalborg Universitet Birgitte Hoffmann til dk-teknik. Hun har undersøgt borgernes holdning til netop brugen af sekundavand i forbindelse med projektet Nordhavn – en bydel i vandbalance.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57