Politik fra rødderne
Vi har brug for nogle mere idealistiske politikere, mener Kaspar Colling Nielsen. Og mens vi venter på dem, vil vækkelsen komme nedefra, som vi eksempelvis ser det med Podemos i Spanien og nye boformer i Frankrig og England. Foto: Polfoto

Danmarks dødsensbange dystopist: Krigen kommer

Forfatteren Kaspar Colling Nielsen er Danmarks røde advarsels­lampe og den hylende sirene, der advarer mod krigen, der kommer. Politikerne har glemt folket, og folket har mistet magten og overladt den til en ny civilisation, som vi ikke kan besejre. Siger han.

 interview

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

De grå skyer ligger tungt over Oksbøl. Det har regnet hele morgenen, men det er varmere, end det plejer at være i slutningen af oktober. Soldaterne går rundt i en gruppe. Én trækker baretten længere ned i panden for at skærme mod vestenvinden. De har udkig efter en gruppe autonome, der har overtaget kontrollen med et større landområde i Vestjylland. De unge radikale, de ekstreme elementer, skal nedkæmpes, og den lokale regering skal have hjælp til at opretholde ro og orden. Det er derfor, Hærens Efterretningscenter er rykket ind på heden.

Det er den 24. oktober 2014, og det er bare en øvelse. En øvelse, der træner 250 soldater i at indhente oplysninger om og få styr på en gruppe demonstranter, der ikke ønskede hærens tilstedeværelse. Men selvom scenariet fortsat er fiktion, så kommer det tættere på. For der ulmer et oprør. En kamp mellem rig og fattig, elite og pøbel, udkant og inderkreds. Sådan lyder profetien fra forfatteren Kaspar Colling Nielsen. Det billede, han tegnede med sin bog ‘Den danske borgerkrig 2018-24’, er endnu mere voldsomt, omfattende og ødelæggende end hærens forestilling. Og siden bogen udkom i 2013, er krigen kommet nærmere og forfatteren blevet mere pessimistisk.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Demokrati


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57