Politik fra rødderne
Illustration: Ib Kjeldsmark

Danmark er et moralpolitisk uland

Stilheden er slående, når debatten i Danmark falder på emner som abort og aktiv dødshjælp. Moralpolitiske spørgsmål er i høj grad blevet afpolitiseret, og det får Danmark til at skille sig ud i international sammenhæng, påpeger forskere bag ny bog.

 flyverskjul

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Op imod en million spaniere travede i protest ud på gaderne i 2010. Vrede tilråb og bannere med påskriften ”Ja til livet!” viste den socialistiske regering, at beslutningen om at indføre fri abort langtfra var lige populær i alle kredse af befolkningen.

I mange vestlige lande splitter moralpolitiske emner som abort, aktiv dødshjælp, kunstig befrugtning og homoseksuelle ægteskaber borgerne, og det er spørgsmål, som alle partier skal have en holdning til. Sådan er det langtfra i Danmark. I en ny bog har tre forskere analyseret den danske debat om moralpolitiske spørgsmål og sammenlignet med Spanien, Holland og USA.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

EU

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57