Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Virus smitter helt uden at diskriminere

Debat/ Virus smitter helt uden at diskriminere

16. apr. 2020
Morten Sodemann
MORTEN SODEMANN
PROFESSOR OG OVERLÆGE
INDVANDRERMEDICINSK KLINIK
Email
Sundheds- og samfundsskadelige rygter spredes  og stiller krav til den kommunale kommunikation i minoritetsmiljøer, skriver leder af Indvandrermedicinsk Klinik.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Begrænsning af smitte under epidemier handler om at beskytte de mest sårbare og forhindre for hurtig spredning. Det kræver klar og præcis information, der kan motivere borgerne til at ændre adfærd. Hvis man ikke får den nødvendige information, kan man ikke beskytte sig selv eller sin familie, man kan heller ikke bidrage til at beskytte samfundet og dermed kommer man som udsat til at udgøre en smitterisiko.

Mangel på information skaber desuden utryghed og dermed grobund for rygter, misinformation og uhensigtsmæssig adfærd. Derfor er det helt afgørende, at myndighederne kender og formår at korrigere de rygter, der lige nu spredes på sociale medier.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.