I Schweiz, hvor Lars Tvede bor, er det offentlige decentralt organiseret. Efter hans mening resulterer decentralisering i mere innovation.Foto: Polfoto
I Schweiz, hvor Lars Tvede bor, er det offentlige decentralt organiseret. Efter hans mening resulterer decentralisering i mere innovation.Foto: Polfoto

”Centralisering dræber vores samfund”

Når vi centraliserer, dræber vi langsomt vores kreativitet og evne til innovation, mener investoren Lars Tvede. Derfor frygter han den vestlige verdens forfald, som han anser for at være en klar trussel.

 frihedsideal

Af Morten Munkholm | [email protected]

Den vestlige verden er ved at sande til i velkendte metoder og overregulering. Vores kreativitet går simpelthen i stå, fordi vi ikke bliver udfordret til at tænke nyt. Fordi vi hele tiden forventes at agere på ordrer oppefra i systemet, som også forventes at løse vores problemer for os. Vi er ved at gå innovativt i stå, mener investoren, iværksætteren og forfatteren Lars Tvede, som anser centralisering for at være selvmord.

- Jeg er bekymret over udviklingen, for det er gået op for mig, at decentralisering er rigtig vigtigt. Hvis du slår noget sammen, vil det på den helt korte bane sikkert give en effektivisering, men over 20-30 år vil det reducere kreativiteten, og det vil koste på langt sigt, fortæller han.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Økonomi

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57