Politik fra rødderne

Illustration: Ritzau Foto
Illustration: Ritzau Foto

Byrådet er en unik blanding af kulturer og jargoner

Elektrikeren, professoren og folkeskolelæreren skal kulturelt forhandle sig frem til en passende jargon, når de mødes i et byråd. Og det kræver, at man tager et fælles ansvar og ikke lader ansvaret påhvile den enkelte, der føler sig krænket.

 upassende

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

De fleste kan blive enige om, at klask i røven ikke hører hjemme på en arbejdsplads. Men hvad med kommentarer om udseende, en sjofel jargon eller et frisk “kælenavn”? Her er grænserne lidt mere flydende, og debatten om sexchikane i byråd lider under brugen af netop ordet sexchikane, mener Britta Andresen, der er HR-chef i det private og har beskæftiget sig med arbejdsmiljø og problematikker omkring mobning og sexchikane.

- Vi har ikke en nuanceret måde at tale om det på, og sexchikane er en voldsom ting. Problemet er, at man ikke får taget snakken om, hvad der er god, passende opførsel på en arbejdsplads. Pludselig føler nogen sig trængt op i en krog i stedet for at have fået talt om, hvordan vi taler med og om hinanden på vores arbejdsplads, siger Britta An-dresen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57