Politik fra rødderne

BUPL og FOLA: Afskaf lukkedagene nu

Formanden for BUPL, Henning Pedersen, retter en skarp kritik mod regeringen på grund af stigningen i antallet af lukkedage i hver tredje kommune siden 2011. Folkeskoleordfører for S, Annette Lind, afviser kritikken og mener, det går fremad.

 lukkedage

Af Jon Kiellberg | [email protected]

Der er ingen tvivl: Står det til både BUPL og Landsforeningen af Forældre til Børn i Daginstitutioner, FOLA, så sløjfer regeringen ordningen med lukkedage hellere i dag end i morgen. Nye tal fra Socialministeriet viser nemlig, at antallet af lukkedage er steget i over en tredjedel af kommunerne - stik mod regeringens hensigter, da den trådte til i 2011. Og det er langtfra godt nok, mener formanden for BUPL, Henning Pedersen:

- Regeringen og kommunerne har lovet at nedbringe antallet af lukkedage, men siden 2011 har en tredjedel af kommunerne ligefrem fået flere lukkedage. BUPL mener, at lukkedage helt bør fjernes fra daginstitutionerne. Lukkedage går ud over børnene, som ikke kan komme i vuggestue og børnehave, og pædagogerne får bundet deres ferieplanlægning, siger han.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57