Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Tal tæller for udsatte grupper, økonomi og fair behandling

Debat/ Tal tæller for udsatte grupper, økonomi og fair behandling

15. nov. 2018
Marie Olund
MARIE OLUND
CHEFKONSULENT
KLS KONSULENTVIRKSOMHED, KLK
Email
Peter Bogh
PETER BOGH
SOUSCHEF
KLK, KOMMUNERNES LANDSFORENINGS KONSULENTVIRKSOMHED
Email
Sammen med otte kommuner har KLs Konsulentvirksomhed, KLK, udviklet en model for bedre styring af det specialiserede socialområde.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Flere end halvdelen af landets kommuner har stigende udgifter på det specialiserede socialområde (udsatte børn og unge, udsatte voksne samt personer med handicap), og endnu flere oplever problemer med at inddrage socialområdet i den årlige prioritering af kommunens udgifter forårsaget af øget pres på priser og mængder.
Derfor er vi i KL’s Konsulentvirksomhed (KLK) gået sammen med otte kommuner i et partnerskab om at udvikle en styringsmodel, der kort sagt går ud på, at der på det specialiserede socialområde er tre styringscentre. Det er ikke det samme som tre organisatoriske enheder. Det er nærmere tre logikker, der hver især har sit perspektiv på styringen af området. De tre styringscentre har hver for sig og sammen ansvaret for, at området kan styres.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.