Politik fra rødderne
Danmark var et foregangsland, når det drejede sig om vidtgående indgreb overfor anbragte børn og andre udsatte grupper. Det indebar blandt andet medicinske eksperimenter med psykofarmaka og sterilisation. Nu vil Socialstyrelsen med nyt undervisningsmateriale blandt andet sikre, at børn forstår det offentliges rolle i sagen. Foto: Forsorgsmuseet i Svendborg

Børn skal undervises i gamle anbringelser

Nyt undervisningsmateriale fra Socialstyrelsen skal give elever indsigt i, hvordan det var at være anbragt barn 1945-1980.

 socialhistorie

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Tørre tæsk, seksuelt misbrug og medicinske eksperimenter med blandt andet amfetamin mod sengevædning. Det er bare nogle af de rædselshistorier, der er kommet frem om hverdagen på opdragelseshjemmet Godhavn. Siden har en gruppe mænd, der har været anbragt på stedet, forsøgt at få en offentlig undskyldning fra flere socialministre. Uden held.

”Det var det offentlige, der stod bag tvangs­anbringelserne af de her mennesker. De havde jo reelt ikke noget valg. Børn i dag skal forstå, hvad det er, det offentlige har gjort ved de her mennesker, og de skal forstå, hvad der sker, når man tager nogle børn og voksne og bestemmer over deres liv.”

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57