Politik fra rødderne

Børn lider under forældres traumer

Mange traumer hos flygtninge og danske krigsveteraner går i arv til deres børn. Et projekt i Varde skal sikre mere viden om fænomenet. Men flere tilbud til børnene efterlyses.

 forebyggelse

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Børn af traumatiserede flygtninge og krigsveteraner risikerer at overtage deres forældres psykiske problemer. Dette har Varde Kommune besluttet at sætte ekstra fokus på de kommende år med et projekt, der skal afprøve nye metoder til at tage hånd om såkaldt sekundært traumatiserede børn.

”Børn, der selv har været udsat for en traumatiserende oplevelse eller er sekundært traumatiseret, lukker sig ofte inde i sig selv og har svært ved at aflæse og forstå andre folks følelser og reaktioner,” siger Pia Maria Nielsen, etnisk konsulent i Varde. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57