Kommunen.dk
MENU
Hvem har magten? Det til tider anspændte forhold mellem politikere og embedsmænd er igen kommet i fokus i forbindelse med justitsminister Mette Frederiksens (S) degradering af en departementschef.
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Hvem har magten? Det til tider anspændte forhold mellem politikere og embedsmænd er igen kommet i fokus i forbindelse med justitsminister Mette Frederiksens (S) degradering af en departementschef. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Borgmester: ”Embedsmændene vil styre mere og mere”

Borgmester: ”Embedsmændene vil styre mere og mere”

På tværs af stat, regioner og kommuner udtrykker politikere stor bekymring over et embedsapparat, der handler politisk og udhuler folkestyret. Djøf-formand ser ikke nogen tendens. ‘Mine medlemmer vil være neutrale’, siger hun.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Et opgør udspiller sig overalt i det politiske kredsløb. Embedsmænd og politikere lægger arm om styringen af det offentlige Danmark. Det blev særdeles synligt i den forgangne uge, da anonyme embedsmænd fra Beskæftigelsesministeriet kastede smuds på deres tidligere boss, justitsminister Mette Frederiksen. Den socialdemokratiske næstformand blev skoset for at have givet verbale, offentlige lussinger til både høj og lav i sit gamle ministerium. Og bagvaskelsen af Frederiksen skete på et bagtæppe af samarbejdsproblemer i hendes nye ministerium, hvor cirka 100 embedsmænd havde afholdt Djøf-krisemøde om sameksistensen med justitsministeren, der allerede har sagt farvel til en kontroversiel departementschef i Anne Kristine Axelsson som led i en større oprydningsproces.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.