dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Hvem har magten? Det til tider anspændte forhold mellem politikere og embedsmænd er igen kommet i fokus i forbindelse med justitsminister Mette Frederiksens (S) degradering af en departementschef.
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Hvem har magten? Det til tider anspændte forhold mellem politikere og embedsmænd er igen kommet i fokus i forbindelse med justitsminister Mette Frederiksens (S) degradering af en departementschef. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Borgmester: ”Embedsmændene vil styre mere og mere”

Borgmester: ”Embedsmændene vil styre mere og mere”

På tværs af stat, regioner og kommuner udtrykker politikere stor bekymring over et embedsapparat, der handler politisk og udhuler folkestyret. Djøf-formand ser ikke nogen tendens. ‘Mine medlemmer vil være neutrale’, siger hun.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Et opgør udspiller sig overalt i det politiske kredsløb. Embedsmænd og politikere lægger arm om styringen af det offentlige Danmark. Det blev særdeles synligt i den forgangne uge, da anonyme embedsmænd fra Beskæftigelsesministeriet kastede smuds på deres tidligere boss, justitsminister Mette Frederiksen. Den socialdemokratiske næstformand blev skoset for at have givet verbale, offentlige lussinger til både høj og lav i sit gamle ministerium. Og bagvaskelsen af Frederiksen skete på et bagtæppe af samarbejdsproblemer i hendes nye ministerium, hvor cirka 100 embedsmænd havde afholdt Djøf-krisemøde om sameksistensen med justitsministeren, der allerede har sagt farvel til en kontroversiel departementschef i Anne Kristine Axelsson som led i en større oprydningsproces.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier