Politik fra rødderne

img

Borgerne får magten

De nye teknologier flytter magten fra det centrale niveau til den enkelte borger. Kommunerne kan få en helt ny rolle som bindeled – hvis de formår at ruske sig fri af gammel tænkning, siger projektchef Marianne Haahr fra fremtidstænketanken Sustainia.

 den teknologirevolutionære:

Af Susanne Sayers | [email protected]

Skal kommunerne være relevante for borgerne i fremtiden, skal de spille en anden rolle. Det er snart slut med at være tunge, administrative enheder, som varetager en række opgaver for kommunens indbyggere ud fra nogle fastlagte og centralt styrede standarder. Det forudser Marianne Haahr fra fremtidstænketanken Sustainia, hvor hun er chef for The Global Opportunity Project.

– Allerede nu ser vi, at teknologierne sætter mennesker i stand til at finde hinanden i løsninger, som er smidigere og lettere at have med at gøre. Den forælder, som allerede passer to børn, tilbyder måske at passe et par stykker til. Man kan lave mad til flere. Eller man sælger overskydende bæredygtig energi til hinanden, som vi ser det i New York-bydelen Brooklyn, siger Marianne Haahr.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Innovation


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57