Politik fra rødderne
Helsingør-borgmester Benedikte Kiær (K) stiller sig ligesom flere andre borgerlige borgmestre undrende overfor, at udmeldingen om en fusion mellem KL og Danske Regioner falder så tæt på et valg. Foto: Magnus Holm / Polfoto

Borgerlige borgmestre forstår ikke timing for KL-fusion

Borgmestre fra både K og V ser skeptisk på en fusion mellem KL og regionerne. På tværs af partierne vil borgmestrene lade Sundhedsstyrelsen styre sundhedsvæsenet, hvilket Venstres regionsspydspids Carl Holst er imod.

 fusion

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Den varslede fusion mellem Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL) ses af mange politikere og iagttagere som en forberedelse på en borgerlig regerings afskaffelse af netop regionerne.

Men langt ind i den borgerlige blok er der uenighed om, hvorvidt fusionen er en god idé. Og flere borgerlige borgmestre ser helst en stram statslig styring af sundhedsvæsenet, hvis regionerne afvikles under en ny blå regering. Det kolliderer med ønskerne hos regionstoppen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57