dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Kommunerne skal være ekstra opmærksomme, når de samarbejder med private omkring indsamling af data – som eksempelvis er tilfældet her, hvor Cisco og København sammen gør trafikken smartere. 
Foto: Københavns Kommune
Kommunerne skal være ekstra opmærksomme, når de samarbejder med private omkring indsamling af data – som eksempelvis er tilfældet her, hvor Cisco og København sammen gør trafikken smartere.  Foto: Københavns Kommune

Borgere risikerer overvågning når kommunerne bliver smarte

Borgere risikerer overvågning når kommunerne bliver smarte

Flere kommuner har indført såkaldte smart city-teknologier, der ved at indsamle information om borgernes færden for eksempel kan få trafikken til at glide hurtigere. Men kommunerne risikerer at krænke borgernes ret til privatliv, advarer eksperter.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I ønsket om at blive så effektiv en by som muligt har flere danske kommuner de seneste år taget såkaldte smart city-løsninger til sig. I København har man opsat kameraer ved lyssignaler, som kan sikre en forsinket bus eller en stor gruppe cyklister grønt lys, i Albertslund eksperimenterer man med intelligente gadelamper, og i Frederikssund er den helt nye by Vinge ved at blive skabt fra bunden med fokus på kloge byløsninger.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier