Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Andelen af danskere, der drømmer om at bo på landet og i provinsen overstiger den andel, der rent faktisk gør det, fremhævede blandt andre Carsten Nøddebo Rasmussen (tv.), direktør i Realkredit Danmark. John Brædder (th.), borgmester i Guldborgsund, vil gerne være med til at skabe de attraktive botilbud til dem – men han vil ikke sætte navn på de landsbyer, der så må lade livet.
Foto: Alex Tran / BL
Andelen af danskere, der drømmer om at bo på landet og i provinsen overstiger den andel, der rent faktisk gør det, fremhævede blandt andre Carsten Nøddebo Rasmussen (tv.), direktør i Realkredit Danmark. John Brædder (th.), borgmester i Guldborgsund, vil gerne være med til at skabe de attraktive botilbud til dem – men han vil ikke sætte navn på de landsbyer, der så må lade livet. Foto: Alex Tran / BL

Boligudfordring presser yderkommunerne

Boligudfordring presser yderkommunerne

Stærke civil–samfund og øget samarbejde mellem kom­mu­nerne kan bremse fraflytningen fra udkanten, men der er brug for politisk planlægning, lød konklusionerne på urba­ni­serings­konference.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

De tomme huse forfalder, skolerne lukker, og der er ikke meget liv i landdistrikterne. Udgangspunktet for BL’s konference om urbanisering og sammenhængskraft den 19. oktober var dystert. Rapporten, der blev offentliggjort ved samme lejlighed, ridser en stribe velkendte statistikker og grafer for den skæve udvikling mellem land og by op. Uden politiske indgreb er der ikke udsigt til, at tendensen ændrer sig, og Danmark ligger i toppen af det europæiske barometer for urbaniseringsudvikling, så selvom vi sammenlignet med de større europæiske lande såsom Storbritannien stadig er relativt lidt urbaniserede, peger udviklingen kun én vej, som Thorkild Ærø, direktør i Statens Byggeforskningsinstitut, SBi, da også startede med at slå fast. Men hvad er der så brug for?

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier