Politik fra rødderne
Lizette Risgaard bliver LO’s første kvindelige formand efter valgsejren på kongressen i Aalborg, hvor eneste modstander var formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening, Flemming Vinther. Foto: Katrine Marie Kragh / Polfoto

Bliver LO endelig synlig?

På LO’s kongres i sidste uge blev Lizette Risgaard valgt som Harald Børstings arvtager på formandsposten. Forude venter samarbejde med FTF, men fagforbundsformænd forventer også mere pressetække, fokus på ligestilling og en genopfindelse af LO.

 portræt

Af Søren Engelbrecht | [email protected]

Stående klapsalver og en glad kvinde fra Nørrebro. 312 stemmer mod 87. Tirsdag vandt Lizette Risgaard en knusende sejr ved LO’s årlige kongres i Aalborg og blev dermed valgt som paraplyorganisationens nye formand.

Men hvad forventer de sig så af hende? Hvad forventer de 17 forbund og de mere end én million medlemmer, at deres nye formand har med ombord i LO’s kamp for udvikling i stedet for afvikling?

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57