Politik fra rødderne

”Bare ministeren nu ikke blander sig”

Med besparelser på fem milliarder kroner byder 2011 på en historisk nedskæring af den kommunale velfærd. Hver en sten er vendt for at få enderne til at mødes. Ifølge eksperter er den hårde opbremsning både et resultat af sturkturreformen og den økonomiske krise.

 tema: økonomi

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Utallige fyringer på rådhuset og plejehjemmene. Færre anbringelser og to sammenhængende lukkeuger i daginstitutionerne. Øget kontrol med socialt bedrageri, samt besparelser på personalets julefrokost. Kontroversielle punkter er der nok af i det sparekatalog, Ballerup Kommune har måttet vedtage for at skære 120 millioner kroner af driften i 2011.

Alligevel var det en beslutning om at privatisere 75 kilometer af kommunens veje, der for alvor fik Ballerups borgere til at protestere. Til ingen nytte, i første omgang i hvert fald. Beslutningen blev gennemført for at sikre kommunen en besparelse på 11,5 millioner næste år.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57