Politik fra rødderne

Bankernes hasardspil kaster lange skygger

EU lægger op til, at bankernes mest risikable forretninger kan udskilles fra almindelig låneforretning. Men bankkunder kan sende en hvid pil efter en finanssektor, hvor spekulativ adfærd ikke kan ramme almindelige kunder, siger islandsk økonom, der har ryddet op efter vulkan-øens bankkrak

 finans

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Regeringer verden over måtte i kølvandet på den økonomiske krise hjælpe især store banker med nødlån og håndsrækninger i form af kapitalindskud for at hindre, at bankerne gik konkurs, og ikke mindst for at sikre, at der stadig var kredit tilgængelig for erhvervslivet.

Banker i mange lande havde vokset sig så store, at de blev kaldt ‘too big to fail’. Eksperter og nationalbankchefer argumenterede med, at bankerne var blevet så store, at de udgjorde en såkaldt 'systemisk risiko'.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57