Politik fra rødderne

Aviser afspejler politikernes krigsretorik

Ny analyse peger på, at lederne i de største danske aviser nøje fulgte politikernes argumenter for at gå i krig i Afghanistan, Irak og Libyen. Vi skulle have været mere kritiske, erkender David Rehling fra Information. Nonsens, mener BT’s daværende chefredaktør, Erik Meier Carlsen.

 krigsdebat

Af Morten Munkholm | [email protected]

’Nogle vil demonstrere for fred. Men samtidig byder vores alliance med USA os at sende soldater til hjælp i USA’s krig. Fredsdemonstranterne vil ikke hindre krigen.’

Teksten ovenfor kunne meget vel være taget fra en tale af Danmarks statsminister i 2003, Anders Fogh Rasmussen (V). Men den stammer faktisk fra en lederartikel i BT samme år. Og det er lederartikler som denne, der i en ny analyse er blevet undersøgt af to medieforskere fra Københavns Universitet. Fælles for dem var en overordnet konsensus om at afspejle politikernes krigsretorik.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57