Kommunen.dk
MENU

Asylkommuner slipper for millionregninger

Asylkommuner slipper for millionregninger

Ny lovændring sikrer, at kommuner, der huser asylcentre, ikke længere skal betale, hvis asylbørn kommer i pleje eller bliver anbragt på institutioner uden for centrene.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Med en ændring af integrationsloven er en tung økonomisk byrde blevet løftet af skuldrene på de kommuner, som huser asylcentre.
Hidtil har kommunerne skullet betale regningen, når asylbørnene bliver anbragt uden for centrene, imens forældrenes asylsag bliver behandlet. Det har vakt stor frustration i kommuner som Dragør, Gribskov og Allerød, hvis borgere har skullet betale årlige millionregninger.
”Vores skatteydere betaler 3 millioner kroner til en opgave, som efter min mening er en klar statsopgave. Det kan ikke være meningen, at vi skal straffes for, at Sandholmlejren tilfældigvis ligger her hos os,” sagde Allerøds borgmester Erik Lund (K), da Kommunen beskrev sagen i november sidste år.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.