Politik fra rødderne

Arbejderklassen drømmer om individuelle muligheder

Vælgere fra arbejderklassen har altid stemt på partier, som lovede dem større kontrol over deres eget liv. Det mener den britiske historiker Selina Todd, som i en ny bog fortæller arbejderklassens historie.

 historie

Af Eva Aagaard | [email protected]

I Danmark kæmper partier på begge sider af højre-venstre-skalaen for at appellere til 'hårdtarbejdende danskere', og den 1. maj i år udtalte Liberal Alliances Anders Samuelsen, at hans parti er Danmarks eneste arbejderparti.

I det meste af Europa er vælgere fra det, man har betegnet som arbejderklassen, begyndt at bevæge sig væk fra de traditionelle arbejderpartier på venstrefløjen, og det er der en logisk forklaring på, mener den britiske historiker Selina Todd fra Oxford Universitet. Hun har skrevet en bog om arbejderklassens historie fra 1910 til 2010. Selvom arbejderklassens vilkår og selvopfattelse har ændret sig voldsomt, har nogle ting været konstante – blandt andet arbejdervælgernes ønske om mere kontrol over deres eget liv og tilbøjeligheden til at stemme på partier, som lovede flere valgmuligheder til almindelige mennesker.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57