Anbragte brødre flyttet uden varsel

Et overskredet budget fik Syddjurs Kommune til at gennemgå deres anbringelser med en tættekam for at spare penge. Det fik konsekvenser for to brødre, der pludselig blev flyttet til en billigere anbringelse. Bag dem runger ekkoet af et overgreb. 

 tema: børn i klemme

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

”Vi kommer for at hente drengene.” Mere hørte Jørgen Uhrskov ikke af, hvad der blev sagt i mobiltelefonen. Han havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at det skulle ske på den måde. Chokket gjorde, at han ikke længere kunne samle sig om, hvad stemmen i den anden ende sagde. Det blev til nogle få ord og en aftale om, at drengene ville kunne være hjemme igen klokken 13. Så var samtalen slut.

Med sig i bilen havde Jørgen Mads på otte år, som han har haft i pleje, siden Mads var 15 måneder gammel. Nu skulle Jørgen forklare Mads, at han om få timer skulle flytte fra sit barndomshjem. Men hvordan gør man det til en lille dreng, der på grund af sin belastede bagage mentalt er flere år yngre end fødselsattesten angiver. For en sjælden gang i sit liv oplevede Jørgen at mangle ord.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Social & sundhed

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57