Kommunen.dk
MENU
Per Wimmer er indehaver af investeringsbanken Wimmer Financial i London og har som finansmand specialiseret sig i investeringer i cleantech og energiprojekter. Den Grønne Boble udkom på dansk den 21. oktober 2014.Foto: Colourbox
Per Wimmer er indehaver af investeringsbanken Wimmer Financial i London og har som finansmand specialiseret sig i investeringer i cleantech og energiprojekter. 'Den Grønne Boble' udkom på dansk den 21. oktober 2014.Foto: Colourbox

”Alt for mange støttekroner til urentable energiprojekter”

”Alt for mange støttekroner til urentable energiprojekter”

Vi subsidierer alverdens VE-pro­jekter under mantraet 'grønt er godt'. Men i stedet burde vi målrette midlerne mod de energiformer, som tidligt kan bære sig selv, lyder det i en ny bog fra finansmanden Per Wimmer.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I bogen 'Den Grønne Boble' skriver du, at der bliver skudt for mange statsstøttekroner i vedvarende energiprojekter, som aldrig bliver rentable. Hvordan mener du, at man kan foretage fornuftige investeringer i grøn teknologi?

Den grønne energisektor er ny, og jeg er derfor ikke blind for, at den skal hjælpes i gang. Men man skal i langt højere grad fokusere subsidierne på det, som virker, eller som vi ved har en chance for at virke kommercielt – altså uden subsidier – inden for de næste fem til seks år. I øjeblikket støtter man over en bred kam – lidt her og der – uden at kigge på, om det giver mening om 10 eller 20 år. Og ud fra en investors betragtning er det ikke holdbart. Vi kigger typisk kun tre år ud i fremtiden.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.