Politik fra rødderne

Aleqa skyder EPO i grønlændernes drømme

Grønlands selvstyreformand Aleqa Hammond tager beslutninger så hurtigt, at Udenrigsministeriet får dårlige nerver. Den 48-årige fangerdatter vil lægge arm med de store i drømmen om selvstændighed. Men kan prisen blive for høj?

 grønland

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

‘Viden er magt,’ skrev filosoffen Francis Bacon. I verden anno 2014 fristes man til at konkludere, at en stor del af magten (og pengene) er begravet i jorden. Grønlands råstoffer er i gang med at katapultere den folkefattige ø ind i et globalt magthierarki, hvor stormagter og private selskaber med alle midler presser på for at få at deres del af sjældne jordarter, jernmalm og grundstoffer med atomart potentiale.

Ved roret har Grønland den 48-årige selvstyreformand Aleqa Hammond, der har delt det grønlandske folk og skabt uro i rigsfællesskabet med Danmark. Den åbenlyse grund til furoren er Hammonds beslutning om at ophæve Grønlands forbud mod udvinding og eksport af uran.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57