Politik fra rødderne

Aktører kritiserer nye regler for repatriering

Regeringen har samlet flertal for, at kommunerne skal medvirke til flere repatrieringer, selv om KL er imod loven. Slå koldt vand i blodet, siger Dansk Folkeparti. 

 repatriering

Af Morten Okkels | [email protected]

Når et borgerligt flertal efter alt at dømme stemmer de nye regler for repatriering igennem på fredag, sker det med protester fra KL. Problemet er ikke mindst de 25.000 kroner i ’resultatbonus’, som en kommune vil modtage, når en borger vælger at forlade landet med penge i hånden.

”Rent finansieringsmæssigt forekommer det som en meget underlig model. Alle kommuner får en opgave med at vejlede folk i det her. Så kunne man betale dem ligesom andre gange, hvor staten lægger opgaver ud til kommunerne. Men her er det kun de kommuner, hvor der tilfældigvis er nogen, der vender hjem, der bliver belønnet, på bekostning af de andre,” siger Birger Mortensen, chefkonsulent i KL. For eksempel vil en kommune med mange bosniere eller tyrkere, der i særlig grad bruger ordningen, få særlig fordel af den nye ordning på bekostning af andre. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57