img

Akademikere skubbes til landdistrikter for at skabe vækst og innovation

Vækstpiloter skal skabe udvikling i virksomheder i landdistrikter. Men den slags støtteordninger er kun nødvendige, så længe man ikke placerer uddannelser i udkanten, lyder det fra ekspert.

 vækst

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Lige nu står Vildkatten stille, og Vovseland er tomt, mens Sommerland Sjælland forbereder sig på sæsonstarten i maj. Men der er liv i kulissen i den øde forlystelsespark. Familievirksomheden i Odsherred har fået tilskud fra Innovationsfonden til at ansætte en landdistriktsvækstpilot. Under støtteordningen kan små og mellemstore virksomheder i landdistrikter søge løntilskud til en højtuddannet medarbejder for at skubbe virksomheder til at tage nye medarbejdertyper ind eller satse på nye udviklingsprojekter. Siden 1. februar har Sommerland Sjælland haft en højtuddannet vækstpilot ansat til at udvikle et uddannelsesforløb til forlystelsesparkens sommerværter. Sommerlandets ejer Mette Dyvekær fik anbefalet ordningen gennem Væksthus Sjælland.

– Vi anede ikke, at der var sådan en ordning, men det passer så godt til os, for vi ville ikke have råd til at ansætte Natasja uden tilskud, fortæller Mette Dyvekær.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Land & by

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57