Kommunen.dk
MENU
Billede

Akademikere skubbes til landdistrikter for at skabe vækst og innovation

Akademikere skubbes til landdistrikter for at skabe vækst og innovation

Vækstpiloter skal skabe udvikling i virksomheder i landdistrikter. Men den slags støtteordninger er kun nødvendige, så længe man ikke placerer uddannelser i udkanten, lyder det fra ekspert.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Lige nu står Vildkatten stille, og Vovseland er tomt, mens Sommerland Sjælland forbereder sig på sæsonstarten i maj. Men der er liv i kulissen i den øde forlystelsespark. Familievirksomheden i Odsherred har fået tilskud fra Innovationsfonden til at ansætte en landdistriktsvækstpilot. Under støtteordningen kan små og mellemstore virksomheder i landdistrikter søge løntilskud til en højtuddannet medarbejder for at skubbe virksomheder til at tage nye medarbejdertyper ind eller satse på nye udviklingsprojekter. Siden 1. februar har Sommerland Sjælland haft en højtuddannet vækstpilot ansat til at udvikle et uddannelsesforløb til forlystelsesparkens sommerværter. Sommerlandets ejer Mette Dyvekær fik anbefalet ordningen gennem Væksthus Sjælland.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.