Politik fra rødderne

Afgift på arbejdsskader giver millionregninger

Fra næste år rammes kommunerne af nye afgifter på arbejdsskader, der samlet vil koste omkring 100 millioner kroner. Den forebyggende effekt er tvivlsom, mener KL.

 arbejdsmiljø

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Pludselige løfteskader og forstrækninger er blandt de arbejdsskader, som en ny afgift skal være med til at modvirke. Arbejdsskadeafgiften pålægges fra næste år offentlige og private arbejdspladser og håbet er, at afgiften vil øge arbejdsgivernes incitament til at forbedre arbejdsmiljøet.

KL tvivler dog på afgiftens effekt: ”Vi er selvfølgelig ikke modstandere af, at alle arbejdsgivere skal gøre alt, hvad de kan, for at forebygge ulykker og sygdom. Vi tvivler bare på den forebyggende effekt ved denne her afgift,” siger chefkonsulent Preben Meier Pedersen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57