Politik fra rødderne

Åbne standarder igen udskudt

Skal det offentlige bruge Microsoft-programmer eller gratis alternativer? Stadig flere kommuner vælger at droppe it-giganten, men på Christiansborg er man fortsat uenige.

 it

Af Mia Tang | [email protected]

Endnu engang gik forsøget på at opnå enighed i vasken, da Folketingets it-ordførere holdt møde med videnskabsminister Helge Sander (V) for få dage siden. Her lagde en samlet opposition op til, at det offentlige bør bruge det gratis softwareformat ODF fra Oracle for dermed at spare millioner af kroner i udgifter til Microsofts Windows- og Office-produkter. 

Men så enkelt er det ikke, mener ministeren, som vil udskyde den endelige beslutning om åbne standarder til 2011. Dermed bliver der tid til at afholde en konference om dokumentformater til næste år og indhente erfaringer fra andre lande. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57