Politik fra rødderne

Åbne postlister står i stampe

Tidligere rapporter har vist stigende åbenhed i kommunerne omkring postlister, mens centraladministrationen historisk set er lukket land. Nu står den kommunale udvikling stille.

 adgang

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Postlister er i praksis en form for journaloversigt, som gør det muligt for presse og borgere at følge med i forvaltningens sager og brevvekslinger – en oversigt over den post, som en myndighed modtager og sender.

Selv om kommunerne er foran andre myndigheder, når det kommer til åbne elektroniske postlister, så viser en ny undersøgelse fra Åbenhedstinget – et netværk for elektronisk aktindsigt under Danmarks Medie- og Journalisthøjskole – at kommunerne i dag ikke kan bryste sig af konklusionens ordlyd fra rapporten fra 2008 ‘stor interesse for postlister i kommuner'.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57