Politik fra rødderne

Åbenhed om spin skaber troværdighed

En politisk præmis eller en demokratisk katastrofe. Så spredte er holdningerne til spinkulturen på Christiansborg blandt Agoras debattører, som dog alle efterlyser større åbenhed om arbejdet.

 agora

Af Sofie Flensburg | [email protected]

De spiser frokost sammen, laver studehandler om historierne og bytter med jævne mellemrum også job. Forholdet mellem politikere, journalister og spindoktorer er historisk tæt, lyder det enstemmigt fra debattørerne på Agora. Konsekvensen er, at faggrupperne underminerer hinandens troværdighed, siger blandt andre konsulent i Holm Kommunikation, Mathias Holm Pedersen.

”Sammenblandingen, hvor jobbet på en politisk redaktion bliver et naturligt skridt på karrierestigen til en stilling som spindoktor, og hvor man problemfrit kan flytte fra den ene til den anden side af diktafonen og tilbage igen, kan på sigt medføre, at aktørerne saver den troværdigheds-gren over, som de selv sidder på,” siger han. Han peger på større åbenhed om det politiske arbejde som en måde at genopbygge befolkningens tillid på, der ifølge undersøgelser er absolut lavest til netop de tre faggrupper.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57