Politik fra rødderne

300 millioner til den nære sundhed

KL´s formand er godt tilfreds med økonomiaftalen, som giver kommunerne mulighed for at føre nogle af planerne for det nære sundhedsvæsen ud i livet.

 økonomiaftale

Af Redaktionen | [email protected]

Kommunernes serviceramme bliver løftet med 800 millioner kroner næste år, og det betyder blandt andet, at kommunerne kan gå i gang med at forbedre forebyggelse og hverdagsrehabilitering for ældre samt indsatsen over for kronikere f.eks. diabetes, KOL og hjerteproblemer. Der vil blive udarbejdet kliniske retningslinjer, som skal understøtte gode patientforløb og effektive arbejdsgange. Der er afsat 300 millioner kroner til at gå i gang.

- Vi kom med et ambitiøst udspil for den nære sundhed i foråret, og det har regeringen nu kvitteret for ved at øge vores finansiering til bl.a. at hjælpe kronikere med diabetes og KOL og de nye opgaver til f.eks. at sygeplejersker kan tage over med pleje, når patienter udskrives fra supersygehusene. På den måde får borgerne hjælp i deres nærmiljø, og vi kan undgå dyre genindlæggelser, siger Erik Nielsen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57