Politik fra rødderne

Kommunernes visionsaftaler løber over minimum fem år.
Kommunernes visionsaftaler løber over minimum fem år.
Foto: Mads Nissen, Ritzau Scanpix

15 kommuner forpligter sig på motionsvision: Sådan vil de gøre flere danskere aktive

Flere danskere skal være fysisk aktive, og 15 visionskommuner forpligter sig på konkrete målsætninger. Erfaringerne skal senere bredes ud til alle kommuner.

 visionær

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Bag visionen, "Bevæg dig for livet”, står Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI, der har sat sig det mål, at 75 % af danskerne i 2025 skal være idrætsaktive, og 50 % skal være medlem af en idrætsforening. For at nå målet har de brug for kommunerne, og derfor skal der inden udgangen af 2019 udpeges 15 visionskommuner, der forpligter sig på et samarbejde med DIF og DGI.

Indtil videre har Aalborg, Gentofte, Ikast-Brande, Skive, Frederiksberg og Holstebro kommuner underskrevet en visionsaftale med konkrete målsætninger for at øge idrætsdeltagelsen og aktivitetsniveauet blandt borgerne i kommunerne. Visionskommunerne skal gøre sig en masse erfaringer, som senere skal bredes ud til alle kommuner. Visionskommunerne er udvalgt, fordi de er gode eksempler for andre kommuner, men også fordi de har potentiale til forbedring.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Kultur

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57