Politik fra rødderne

Der er ikke udsigt til en bedring i situationen hverken i Eritrea eller i Syrien, så flygtningestrømmene kommer sandsynligvis til at fortsætte i 2016. I Zaatri-lejren i Jordan bor der nu op mod 80.000 mennesker. Lejren er mere end fordoblet siden december.
Foto: Peter Hove Olesen / Polfoto
Der er ikke udsigt til en bedring i situationen hverken i Eritrea eller i Syrien, så flygtningestrømmene kommer sandsynligvis til at fortsætte i 2016. I Zaatri-lejren i Jordan bor der nu op mod 80.000 mennesker. Lejren er mere end fordoblet siden december. Foto: Peter Hove Olesen / Polfoto

12.000 flygtninge skal fordeles – hvem tager imod?

I Rudersdal voksede flygtningekvoten over få måneder fra nogle og fyrre til 126. Det tal skal så ifølge borgmester Jens Ive ganges med 3-3½ på grund af familiesammenføringer, og på den måde kan de 12.000 i de andre kommuner hurtigt blive til 50.000.

 integration

Af Michael Kjærgård | [email protected]

I sidste uge landede Udlændingestyrelsens foreløbige fordeling af flygtningekvoter for 2015 hos kommunerne. I alt 12.000 flygtninge skal kommunerne modtage og finde bolig til i år.

Et tal, der er vokset dramatisk over kort tid, og som hos borgmester Jens Ive (V), Rudersdal, underbygger en mistanke om, at Udlændingestyrelsen ‘ikke har styr på det’.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57