Politik fra rødderne
Michael Aastrup Jensen (V) mødte meget modgang, da han som 21-årig blev valgt ind i Randers byråd. Han mener, at der skal flere unge i byrådene, for de kommer med en kampgejst, der hurtigt skaber positive forandringer.
Foto: Marie Hald, Ritzau Scanpix

Michael blev borgmester som 25-årig: 'Mine ældre kolleger forsøgte at stoppe mig'

Michael Aastrup Jensen (V) var landets yngste borgmester. Han vil have flere unge i byrådene, for de har en kampgejst, som alle kan lære af.

 unge visioner

Af Christian Olesen | [email protected]

Han er 43 år, sidder i Folketinget for Venstre og er udenrigsordfører. Og så var han Danmarks hidtil yngste borgmester indtil 2017. Michael Aastrup Jensen er eksemplet på, at en ung byrådspolitiker drive det vidt. 

Han blev valgt ved kommunalvalget i 1997, og når han i dag tænker tilbage på sine første år i Randers Byråd, er der én ting, venstrepolitikeren særligt husker.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Demokrati

Navne

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.


Læs også:

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57