Frida Valbjørn Christensen ved indgangen til Randers Kommune. Et par af hendes kolleger har siddet i byrådet, siden før hun blev født.
Frida Valbjørn Christensen ved indgangen til Randers Kommune. Et par af hendes kolleger har siddet i byrådet, siden før hun blev født.
Foto: Christian Olesen

Frida kom ind på et wildcard og sidder alene for sit parti i Randers byråd

Frida Valbjørn Christensen (EL) var 19 år, da hun blev valgt til Randers Byråd. I begyndelsen var hun meget nervøs over at skulle tale sin sag i byrådet.

 unge visioner

Af Christian Olesen | [email protected]

- Jeg regnede slet ikke med at komme ind. Det var jo første gang, Enhedslisten stillede op i Randers, og vores spidskandidat droppede ud et par måneder før valget. Så jeg blev pludselig nummer et, og jeg havde ingen erfaring med kommunalpolitik og havde kun fulgt med i det i et par år.

Det fortæller 21-årige Frida Valbjørn Christensen, som er Randers' yngste byrådsmedlem. Ved kommunalvalget i 2017 fik Enhedslisten ikke selv nok stemmer til et mandat, men da partiet var i valgforbund, fik de alligevel en plads. Det sendte 19-årige Frida Valbjørn Christensen i byrådet, som den eneste fra Enhedslisten.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Børn & unge

Demokrati

Navne

Politikerliv


Læs også:

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57