Politik fra rødderne
Frida Valbjørn Christensen ved indgangen til Randers Kommune. Et par af hendes kolleger har siddet i byrådet, siden før hun blev født.
Foto: Christian Olesen

Frida kom ind på et wildcard og sidder alene for sit parti i Randers byråd

Frida Valbjørn Christensen (EL) var 19 år, da hun blev valgt til Randers Byråd. I begyndelsen var hun meget nervøs over at skulle tale sin sag i byrådet.

 unge visioner

Af Christian Olesen | [email protected]

- Jeg regnede slet ikke med at komme ind. Det var jo første gang, Enhedslisten stillede op i Randers, og vores spidskandidat droppede ud et par måneder før valget. Så jeg blev pludselig nummer et, og jeg havde ingen erfaring med kommunalpolitik og havde kun fulgt med i det i et par år.

Det fortæller 21-årige Frida Valbjørn Christensen, som er Randers' yngste byrådsmedlem. Ved kommunalvalget i 2017 fik Enhedslisten ikke selv nok stemmer til et mandat, men da partiet var i valgforbund, fik de alligevel en plads. Det sendte 19-årige Frida Valbjørn Christensen i byrådet, som den eneste fra Enhedslisten.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Demokrati

Navne

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.


Læs også:

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57