Kommunen.dk
MENU
William Hjorth maler graffiti under aliasset Swet. Han var en af Danmarks første graffitikunstnere i 1980erne og har siden da udbredt sin kunst i hele verden. I dag bor han i Sverige og laver graffitiprojekter for både danske og svenske kommuner.
William Hjorth maler graffiti under aliasset Swet. Han var en af Danmarks første graffitikunstnere i 1980'erne og har siden da udbredt sin kunst i hele verden. I dag bor han i Sverige og laver graffitiprojekter for både danske og svenske kommuner.
Foto: Stine Rasmussen, Ritzau Scanpix

Kongen af graffiti sender stikpille til kommuner

Kongen af graffiti sender stikpille til kommuner

William Hjorth, kendt som kongen af graffiti, mener, kommuner fokuserer for meget på den ulovlige del af graffitimiljøet. Han vil skabe en åben og positiv graffitikultur.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

William Hjorth samlede sin første spraydåse op i 1985 og begyndte at male bogstaver på Næstveds mure. Dengang var graffitien stadig ny i Danmark og gjorde oprør mod det etablerede samfund, som en del af hiphopkulturen. Men siden da er hiphop blevet mainstream.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.