Politik fra rødderne

Kommuner vilde med social innovation

Stadig flere kommuner vil bruge lokale kræfter til at løse velfærdsproblemer på nye måder. I landdistrikterne deltager to ud af tre kommuner i social innovation, viser ny undersøgelse.

 tendens

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Et ishus, hvor unge forberedes på erhvervslivet, og en økologisk butik, der betjenes af psykisk sårbare. ‘Social innovation’ kaldes denne type projekter, hvor kommuner samarbejder med borgere, foreninger og virksomheder, og ifølge yderkommunerne selv er eksemplerne langtfra enlige svaler. Det fremgår af en ny rapport fra konsulenthuset Damvad lavet for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter: 'Social innovation og sociale entreprenører i yderområder'.

34 kommuner er udvalgt til undersøgelsen, og af de 28 svar oplyser to tredjedele, at de deltager i projekter om social innovation, mens lidt over halvdelen selv har igangsat socialt innovative udviklingsprojekter.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57