Energiprojekt støttes med europæiske millioner

Aalborg Universitet modtager det prestigefyldte Advanced Grant på 2,5 mio. euro til projekt

FORSKNING

Af Redaktionen | [email protected]

2,5 millioner euro går til dansk energiprojekt, som skal forebygge problemer i forbindelse med harmoniske svingninger på el-nettet. Omstillingen til grøn energi er i fuld gang, og det har medført, at produktionen af el ikke længere er så let at overskue, som da el for få år tilbage blev produceret ganske få steder

Nu er der nemlig et væld af vindmøller og solcelleanlæg, der producerer strøm, og samtidig er antallet af elektriske apparater i danske hjem bare blevet større og større, og apparaterne er blevet mere avancerede.

- Med vores nye projekt vil vi finde helt nye løsninger, der kommer problemerne i forkøbet, og jeg er både glad og stolt over, at Det Europæiske Forskningsråd har valgt at tildele projektet et særdeles prestigefyldt såkaldt Advanced Grant på 2,5 millioner euro, siger lederen af projekt Harmony professor Frede Blaabjerg fra Aalborg Universitets Institut for Energiteknik.

Frede Blaabjerg får blandt andet hjælp fra professorkollegaerne Claus Leth Bak og Marco Liserre til at løse gåden samt fra samarbejdspartnere i Japan, Kina og Canada.

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet