Vallensbæk: Sådan noget må ikke kunne ske

Vallensbæk har fritstillet sin tekniske direktør på grund af en budgetoverskridelse på et tocifret millionbeløb på kommunens ESCO/partnerring-projekter. Kommunaldirektør og borgmester mener, at der er sket et ledelsessvigt. 

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Mandag morgen blev den tekniske direktør i Vallensbæk Kommune, Lars Christensen, fritaget fra tjeneste, oplyser kommunen. Fritstillingen er sket, fordi der op til weekenden blev konstateret en større budgetoverskridelse på kommunens ESCO/partnerring-projekter. Alt tyder på, at der igangsat eller videreudviklet projekter uden den fornødne bevilling.

-Der er ganske omfattende projekter på flere af vores daginstitutioner og i hvert fald på hver af vores tre skoler. Præcis hvor mange projekter, det er, tør jeg ikke sige, men der er sket væsentlige overskridelser på i hvert fald en håndfuld projekter, siger Vallensbæks kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen.

Han understreger, at det er yderst problematisk at der er blevet iværksat en anlægsopgave, som har et væsentligt større omfang end det bevilgede.

-Jeg opfatter det umiddelbart som om, at der er sket et ledelsessvigt i forhold til, at der er blevet beordret opgaver, som man ikke har haft bevilling til. Det må ikke finde sted. Vi skal nu ud og lånefinansiere ESCO-projekterne, og det betyder jo altså, at man indirekte fratager politikerne deres mulighed for at prioritere internt mellem opgaverne, fordi pengene allerede er brugt på nogle opgaver, siger Bjarke Steen Johansen.

Borgmester Henrik Rasmussen (K) har det ikke godt med, at en af kommunens direktører har fejlet på sit ledelsesmæssige ansvar

-Det synes jeg ikke er godt. Det er en beslutning, vi lige har taget, så nu skal vi selvfølgelig til at finde ud af, hvad der er op og ned i det her, men sådan noget må ikke kunne ske. Det bør ikke kunne ske, men når det sker, så må man jo også tage de konsekvenser, der er i det. Sådan er det, siger borgmesteren.

Tror du, at det vil have konsekvenser for, hvordan de her procedurer kommer til at foregå fremover?

-Det tror jeg helt bestemt. Jeg har aldrig nogensinde lagt skjul på min økonomiske politik: Det handler om, at alle overskridelser bliver prioriteret af politikere og ikke af embedsfolk. Og man kan ikke bruge penge, som ikke er blevet bevilget. Det kan man simpelthen ikke, understreger borgmesteren.

Der er endnu ikke et samlet overblik over, hvor store overskridelserne er, men Bjarke Steen Johansen oplyser, at det kan løbe op i et tocifret millionbeløb.

Vallensbæk Kommune vil nu i samarbejde med en revisor iværksætte en undersøgelse af forholdene på det tekniske område for at få afdækket omstændighederne, omfanget og ansvaret for budgetoverskridelsen.

Organisation & ledelse

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet