Unge flygtninge ender i ufrivillig isolation
Unge flygtninge ender i ufrivillig isolation
Siden integrationsydelsen blev tilføjet i rækken af stramninger inden for asyl- og integrationsområdet, er der sket en markant indskrænkning af det økonomiske råderum blandt unge flygtninge, hvilket har vidtrækkende konsekvenser for deres integration i Danmark. Unge flygtninge på integrationsydelsen har blandt andet ikke mulighed for at arbejde ligesom danske unge og mange er uden forældre og netværk til at hjælpe dem økonomisk. Dette skaber situationer, hvor de unge mangler daglige basale fornødenheder.
Boligplaceringen af flygtninge gør ligeledes, at mange unge bor i mindre byer, hvor der er langt til sprogskole, netværk og frivilligmiljøer. I kombination med integrationsydelsen skaber det situationer, hvor de unge har begrænsede muligheder for at etablere sig i sociale fællesskaber med andre unge. Blandt deltagerne og de frivillige i Dansk Flygtningehjælp Ungdom møder vi nu unge flygtninge, der har svært ved at tage en lige så aktiv del i det danske samfund, som de gerne vil.
For alle unge gælder det, at sociale og faglige netværk er en fundamental del af det at udvikles og modnes, men for denne gruppe af unge mennesker, som for manges vedkommende er kommet alene til Danmark, er disse miljøer særlig vigtige. De bliver derfor også ramt ekstra hårdt, når mulighederne for at etablere disse netværk bliver svært tilgængeligt.
I Dansk Flygtningehjælp Ungdom møder vi unge flygtninge, som ønsker at deltage. De ønsker at lære dansk, få en uddannelse, tage et arbejde og blive en del af det danske samfund. Mange har brugbar erfaring og viden fra tidligere uddannelse og arbejde og har masser at bidrage med. Det er derfor uhensigtsmæssigt for både den enkelte og samfundet, at disse unge ikke får de rette hjælpemidler til at blive en aktiv del af det danske samfund.
Regeringen har igangsat flere tiltag for at understrege, at de ønsker at få flygtninge til at deltage i det danske samfund og blive integreret i Danmark – blandt andet ved at invitere til et Frivillig- og integrationsdøgn samt lignende regionale arrangementer. Her mødtes blandt andre organisationer, kommuner og det private erhvervsliv for at komme med løsningsforslag og idéer til, hvordan vi skaber en bedre integration i Danmark. Efterfølgende har vi blot oplevet flere vidtgående stramninger på området, der er med til gøre det sværere for flygtninge at deltage og dermed svækker integrationen.
Resultatet af disse stramninger er en situation, hvor unge, der i forvejen har mistet næsten alt, ender i ensomhed med dårlige muligheder for at forbedre deres egen situation. Unge, der ellers har masser at give og er fulde af gåpåmod, hvilket vi dagligt oplever i Dansk Flygtningehjælp Ungdom.
Lad os i fællesskab sørge for, at ingen i Danmark forhindres i at deltage i samfundets fællesskaber. En god integration hjælper os alle.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.