Ung direktør overtager efter Kvols-katastrofe

Viborg Fjernvarmes nye konstituerede direktør er 34 år 

ENERGI

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

22 år. Så længe nåede Henry Juul Nielsen at sidde som direktør for Viborg Fjernvarme, inden han fik sin kontrakt ophævet som den direkte konsekvens af det kuldsejlede geotermiprojekt i Kvols. Nu overtager 34-årige Tom Diget, som trods sin unge alder allerede har otte års erfaring på Viborg Fjernvarme.

Tom Diget er lige kommet tilbage fra barselsorlov, og ifølge ham er aftalen, at han skal bestride stillingen over de næste tre måneder, og han har allerede nu et godt indtryk af, hvad hans tid kommer til at gå med.

- En af de ting, som bestyrelsen har særligt fokus på, er vores forretningsgange her i huset. Så dem skal vi have tjekket op på for at vurdere, om de kører, som de skal. Det er en anledning til, at man ser nogle ting igennem og får set på, om der er noget, vi kan gøre bedre, siger han.  

Tom Diget er uddannet ingeniør og har været ansat i Viborg Fjernvarme siden 2004.

- Bestyrelsen er glad for, at Tom Diget har accepteret at hjælpe os gennem situationen. Hvor længe konstitueringen vil vare, og om man vil søge en ny direktør udefra, er endnu uklart. Det afgør den nye bestyrelse, der skal vælges på tirsdag, siger selskabets formand, Gunnar Grangaard.

Ser tiden an
Lige nu er Tom Diget i gang med at tage en lederuddannelse.

- Den tekniske del, synes jeg altid, er spændende, men derudover er det at omgås folk også rigtig spændende, og det håber jeg da på, at jeg kan. Jeg har ikke den helt store erfaring med at skulle have ansvar for de andre i huset. Men det regner jeg med, at jeg nok finder ud af, siger Tom Diget.
Stillingen som direktør vil sandsynligvis blive slået op af et professionelt rekrutteringsbureau.

Vil du søge stillingen, når den bliver slået op?

- Jeg kunne da godt forestille mig, at jeg vil søge den. Men det kommer også meget an på, hvordan fremtiden ser ud efter generalforsamlingen i morgen. Vi kan risikere, at det bliver en helt ny bestyrelse, og det er en af de ting, der nok også kommer til at indgå i mine overvejelser, siger Tom Diget. 

Tirsdag d. 18. september skal der være endnu en ekstraordinær generalforsamling i Viborg Fjernvarme som følge af geotermiprojektet i Kvols.
Ved den ekstraordinære generalforsamling i juni mødte 450 medlemmer op, men så mange deltagere forventes ikke ved mødet tirsdag. 

Energi & forsyning

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet