Størstedelen af kommunaldirektører og kommunernes øvrige direktører er pendlere. Det viser Kommunen.dks undersøgelse. Direktørernes manglende lokalkendskab kan være en ulempe, men deres armslængde kan også være en fordel. I artiklen kan du se et kort over, hvilke kommunaldirektører bor i deres arbejdskommune, og hvilke der ikke gør.

To ud af tre kommunaldirektører bor ikke i den kommune, de arbejder i

Størstedelen af kommunaldirektører og kommunernes øvrige direktører er pendlere. Det viser Kommunen.dk's undersøgelse. Direktørernes manglende lokalkendskab kan være en ulempe, men deres armslængde kan også være en fordel. I artiklen kan du se et kort over, hvilke kommunaldirektører bor i deres arbejdskommune, og hvilke der ikke gør.
Foto: Astrid Maria Rasmussen, Ritzau Scanpix

To ud af tre kommunaldirektører bor ikke i den kommune, de arbejder i

Blot 31 af landets kommunaldirektører og hver anden direktør har bopæl i kommunen, de har ansvaret for. Familieforhold og hyppigere jobskift er blandt årsagerne.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Klokken er 06.15, og Henning Haahr bakker ud af sin indkørsel i Varde for at begive sig mod Odder Rådhus, hvor han er kommunaldirektør. Destinationen ligger 128 kilometer væk, turen tager en time og tre kvarter. Sådan har han pendlet i seks år. Egentlig synes Henning Haahr, at køreturen er lidt for lang, men han har ingen planer om at skifte job eller flytte tættere på.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier