Swaps er nyttige og dødfarlige

En swap kan være det helt rigtige instrument til at beskytte sig mod valutarisiko. Men det er en farlig vej, hvis man ikke ved, hvad man laver, siger ekspert.

 valuta

Af Redaktionen | [email protected]

Har man sat sin opsparing i schweizerfranc, er det en fryd at se den lille, stærke valuta spurte opad mod alpetoppen. Men er man en kommune med lån for flere hundrede millioner, er man godt på vej ud i en gevaldig økonomisk nedtur.
Faldet kan imidlertid afbødes med en såkaldt swap – et finansielt instrument, som mange kommuner tager i anvendelse. Og det kan give god mening – når man ved, hvad man laver, siger Søren Plesner, partner i selskabet Basispoint, der rådgiver og underviser i brugen af finansielle instrumenter.
”En valutaswap kan være en lynhurtig måde at stoppe tabene på yderligere stigninger i schweizerfrancen på,” siger Søren Plesner.
”Hvis jeg kom ind som finanschef i en kommune og sagde ’Hov, hvad er det, vi har her? Vi er jo piveksponerede over for schweizerfranc.’ Så kunne det være  dybt fornuftigt at lægge lånet over i danske kroner. Der er jo ingen grund til at ligge pivåben overfor en af verdens stærkeste valutaer,” siger han.

Store faldgruber

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57