Politik fra rødderne

"Schweizerfranc var en god forretning"

Haderslevs borgmester glæder sig over fagkundskabens ord for ikke at have mistet 200 mio. kr. på lån i schweizerfranc. Men spekulation var der nu tale om

 interview

Af Redaktionen | [email protected]

Haderslev Kommune har ikke nødvendigvis handlet mere risikobetonet i sin låntagning end andre kommuner, men det er ikke ensbetydende med, at kommunen har handlet fornuftigt. Sådan kan man kort opsummere en af hovedpointerne i et responsum om kommunens brug af swap kontrakter og andre finansielle instrumenter, som to CBS-professorer har udarbejdet.

Massiv kritik i medierne om at kommunen skulle have tabt 200 mio. kr. på at have optaget lån i blandt andet schweizerfranc fik byrådet til at bede Bjarne Astrup Jensen og Jesper Rangvid, begge professorer ved Institut for Finansiering på CBS, om at se nærmere på kommunens låntagning.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57